3d printen

Hebt u weleens van 3d printen gehoord? Misschien wel niet want dit is een relatief nieuwe uitvinding en het is dan ook nog zeker niet bij het grote publiek bekend. En dat is zonde want wij vermoeden, nee, wij weten wel zeker, dat 3d printen de toekomst heeft. Op den duur zal het 3d printen de huidige manier van printen geheel verdringen. Dat betekent niet dat merken verdwijnen maar er zullen er vast en zeker een hoop bijkomen. Wij van llowlab.nl zijn de Nederlandse importeur van alle huidige topmerken op het gebied van deze printer en dus van het 3d printen. Wij willen ook u graag helpen aan een dergelijke printer dus kom snel eens kijken op onze website daar ziet u hoe een 3d printer werkt en wie weet raakt u er wel zo enthousiast van dat u meteen begint met sparen. 3d printen kost namelijk wel het een en ander en dat is ook niet zo vreemd, de innovatie is dan al wel bezig, het kan nog en flinke uit kosten. Dit zijn geen kleine apparaatjes en de techniek is de top van de wetenschap. Daarom begrijpen we maar al te goed dat u het als particulier nog niet zo ziet zitten om aan 3d printen te doen en dat is dan ook nog niet echt het geval hier in Nederland. Toch neemt het de markt stapje voor stapje over en beginnen ook burgers, kortom het volk, steeds meer geïnteresseerd te raken en warm te lopen voor het 3d printen. Klinkt u dit als muziek in uw oren en wilt u ook graag eens 3d printen? Dan kunt u wellicht op school, de hogere schol of universiteit eens een kijkje nemen. De kans dat er daar een staat is vrij groot en wie weet heeft uw bedrijf er al wel in geïnvesteerd. Een dergelijke printer is namelijk van alle markten thuis en in de commerciële wereld maar ook in de wetenschap, dienstverlening en ga zo maar door wordt het 3d printen belangrijker en dus meer aanwezig.

3d printen heeft de toekomst

3d printen kan worden gebruikt voor allerlei doeleinden en daarom hebben we de volgende opsomming gemaakt.

  • Het wordt in de medische wereld toegepast om kunstmatige producten te maken zoals kunstharten en pacemakers. Deze kunnen precies worden nagebootst als men beschikt over het origineel wat uiteraard meestal wel het geval is. Dit is een veel goedkopere manier dan we gewend zijn. Zelfs protheses kunnen zo worden vervaardigd en van een veel lichter materiaal.
  • Als u kleine onderdelen kwijt bent dan is dat erg lastig. Maar als u over de blauwdrukken bevat dan kunt u dat in de computer modelleren en laat dan de printer zin werk maar doen. Zo kunt u eenvoudig losse onderdelen 3d printen en direct gebruiken. Dat scheelt u heel veel geld want voor hetzelfde geval had u geheel nieuw exemplaar moeten kopen. U bent toch zeker geen dief van uw eigen portemonnee.
  • En ook als hobby wordt het 3d printen gebruikt. Zo zijn er mensen die op deze manier hele auto’s nabouwen en er is in China zelfs onlangs een totale flat gebouwd. Alleen maar door het 3d printen van de bouwtekeningen. Dat klinkt ongelofelijk maar u kunt het intypen op Google en dan zult u uw ogen nauwelijks kunnen geloven.
  • Als u er ook een 3d scanner bijkomt dat werkt met behulp van een haarscherpe laser dan kunt u dingen inscannen en dan via de computer eventueel bijschaven. Vervolgens kunnen deze ingescande objecten worden uitgeprint in 3d en zo kunt u straks niet alleen maar a4’tjes kopiëren maar werkelijk alles wat uw hartje maar begeert.

Dit zijn zo maar een aantal voorbeelden waar het 3d printer voor gebruikt kan worden. U begrijpt allicht al wel dat het 3d printen de toekomst heeft en daarom hopen we dat ook u de aanschaf van een dergelijk apparaat overweegt.

Wilt u hier meer over weten? Kijk dan vlug op de website

Wilt u meer weten over het 3d printen? Dan vindt u op de website nog veel meer uitleg plus een uitvoerige beschrijving van alle beschikbare 3d printers in ons assortiment naast een aantal 3d scanners die ook erg van pas zouden kunnen komen. Het 3d printen is eenvoudig en u kunt er van alles mee nabootsen en namaken. Straks bent u in staat om alle klusjes in uw huis zelf te doen en om reparaties zelf uit te voeren dankzij de handige 3d printer. Dan hebt u geen gezeur meer aan uw kop van uw partner en hoeft u niet meer bang te zijn dat uw twee linkerhanden weer de fout in gaan. Het 3d printen is tevens erg leuk en ook erg geschikt als hobby mits u genoeg geld hebt om hierin te investeren. Voor bedrijven, scholen en wetenschappelijke laboratoria is deze printer een must have en we raden aan om hier niet vroeg genoeg mee te beginnen zodat u uw concurrenten voor kunt zijn en u dus niet achter de feiten aan hoeft te hobbelen. Er zijn diverse grondstoffen die gebruikt kunnen worden voor het 3d printen en elke printer heeft een aparte werking en an een aantal van deze grondstoffen gebruiken. Leest u goed in zodat u weet wat de printer kan en zodat u zeker weer dat de eindproducten aan uw eisen voldoen. U hebt hierin aldus een brede keus zoals hout, plastics en nylon. Bel ons gerust!