Esta

Wil je naar de Verenigde Staten reizen? Dan zul je een esta aan moeten vragen. We weten allemaal dat er diverse landen in de wereld zijn waar je niet zomaar naar toe kunt reizen. Nu heeft de Europese Unie met heel veel andere regeringen wel afspraken gemaakt, waardoor je toch redelijk vrij kunt reizen, op vertoon van je paspoort. Maar er blijven altijd bestemmingen waar je eerst visa voor aan moet vragen om er naar toe te mogen gaan. Je kunt dan denken aan landen als China en Cuba. Wil je naar Amerika reizen, dan heb je in veel gevallen niet een visum nodig, maar een esta. Dit heeft te maken met het feit dat Nederland onder het Visa Waiver Program valt. Als jij naar de VS wilt en je reis duurt niet langer dan negentig dagen, dan hoef je geen visum te regelen, maar dan kun je volstaan met het doen van een aanvraag via het Electronic System for Travel Authorization, kortweg ook wel esta genoemd. Deze aanvraag dien je altijd op tijd te doen, doe je dit niet, dan loop je de kans dat je niet op tijd goedgekeurd wordt en dat je dus het land niet binnen kunt komen.

Wanneer esta aanvragen?

Wanneer moet je nu een esta aanvragen? Zoals gezegd doe je dit voor alle verblijven die maximaal negentig dagen duren. In gevallen dat deze termijn overschreden wordt, moeten er wel visa aangevraagd worden. De reisduur is dus van belang. Belangrijk om in het oog te houden is dat het zowel voor vakantiereizen als voor zakenreizen geldt dat je dit document aan dient te vragen. Reis jij om een andere reden naar de VS, bijvoorbeeld om te studeren, dan is dit document niet voldoende en zul je een ander reisdocument moeten regelen. Een ander belangrijk punt om te weten, is dat je een esta al nodig hebt als je alleen maar op een luchthaven landt. Is Amerika niet jouw eindbestemming, maar heb je wel een overstap op een Amerikaans vliegveld? Ook dan moet je er dus voor zorgen dat je dit geregeld hebt! Heb je dit niet geregeld, dan kun je in de problemen komen, dus doe dit op tijd. Kort samengevat zijn er dus deze punten die je moet weten over de esta:

  • je kunt deze enkel aanvragen voor zakenreizen en vakantiereizen
  • dit document is alleen geldig als je verblijf korter dan negentig dagen duurt
  • je hebt deze al nodig bij enkel een overstap op een Amerikaanse luchthaven

Aanvraag doen

Het aanvragen van een esta is dus belangrijk, maar hoe regel je dit nu? Zoals de volledige naam al aangeeft, is het een elektronisch document, je kunt het dan ook gewoon zelf online aanvragen. Op esta-aanvragen.nl kun je alles lezen over hoe dit in zijn werk gaat. Deze handige site van eVisa Application Services leidt je stap voor stap door het hele proces heen. Zo kun je er bijvoorbeeld informatie vinden over hoe lang jouw paspoort geldig moet zijn bij een reis naar de Verenigde Staten. Ook kun je er vinden welke gegevens je verplicht in moet vullen bij je esta aanvraag en welke optioneel zijn. Daarnaast vind je er redenen waarom jouw aanvraag afgewezen zou kunnen worden, zodat je weet in welke gevallen het raadzaam is om meteen maar een visumaanvraag te doen. Met andere woorden, eigenlijk vind je bij eVisa Application Services alle informatie die je nodig hebt, plus de linke die je naar het aanvraagformulier leidt. Wil jij meer weten over de esta of wil je deze aanvragen vanwege een reis naar de VS, dan moet je dus zeker eens deze site bezoeken!