Re integratie tweede spoor

Ben jij werkgever of ben jij werknemer en ben je langdurig ziek geweest? Dan kun je te maken krijgen met re integratie tweede spoor. Wat is dit nu precies? Het eerste wat er gedaan wordt op het moment dat iemand langere tijd bij huis is geweest, is natuurlijk proberen om deze persoon weer op zijn eigen werkplek terug te laten keren. Het is immers in veel gevallen prettig als je gewoon weer in je vertrouwde baan kunt stappen. Op dat moment wordt er niet gesproken over re integratie tweede spoor, maar dan zit je gewoon in het eerste spoor. Dat is ook nog het geval als er binnen hetzelfde bedrijf naar een andere functie wordt gezocht. Soms is het zo dat iemand niet meer in zijn of haar eigen functie terug kan keren, omdat dit fysiek of psychisch niet langer haalbaar is. Maar het kan zijn dat er binnen hetzelfde bedrijf andere functies bestaan die wel geschikt zijn. Zo kan er gewoon voor dezelfde werkgever gewerkt blijven worden. Als ook dit niet mogelijk is, als er geen enkele functie binnen de onderneming te vinden is die geschikt is, dan is het moment aangebroken dat er met re integratie tweede spoor aan de slag gegaan moet worden.

Wat is re integratie tweede spoor?

Wat houdt dit nu in, re integratie tweede spoor? Dit betekent dat er buiten het oorspronkelijke bedrijf gezocht gaat worden naar een nieuwe werkplek. Dit is dus eigenlijk pas de derde stap in het gehele re-integratietraject. De stappen die gezet worden zijn dus als volgt:

  • kijken hoe de oude baan aangepast kan worden zodat je hierin terug kunt keren
  • zoeken naar andere plek binnen hetzelfde bedrijf
  • vinden van een nieuwe werkplek bij een andere onderneming

Moet dit hele traject van eerste spoor en re integratie tweede spoor nu zelf gedaan worden door de werknemer? Nee, zeker niet! Dat zou in veel gevallen ook niet haalbaar zijn. Het hele traject wordt vaak samen met een hierin gespecialiseerd bureau afgelegd. Deze onderzoekt in overleg wat de mogelijkheden zijn voor de werkgever en de werknemer, om zo een beeld te krijgen van wat redelijkerwijs haalbaar is. Je kunt dus professionele begeleiding krijgen, zodat je in goed overleg kunt nagaan of het mogelijk is binnen hetzelfde bedrijf te blijven en op welke manier of dat re integratie tweede spoor noodzakelijk is.

Goede begeleiding inschakelen

Nu is langdurig ziekteverzuim niet niets en het gebeurt niet zomaar. Als re integratie tweede spoor nodig is, dan is het ook zeker van belang dat hierbij goede begeleiding aanwezig is. Want hoe zoek je als werknemer nu zomaar even een andere baan, een die wel aansluit bij wat jij op dit moment nog kunt? En hoe begeleid jij als werkgever jouw werknemer in dit hele proces? Hier kun je zeker wel wat hulp bij gebruiken en die hulp kun jij krijgen door bijvoorbeeld PDCA Training, Coaching & Advies in te schakelen. Zij weten als geen ander hoe je het best de re integratie tweede spoor aan kunt pakken en zij kunnen zowel werknemers als werkgevers hier goed in begeleiden. Zij helpen niet alleen met het zoeken van geschikte arbeid en een nieuwe werkgever, maar ook met bijvoorbeeld het geven van loopbaanadvies en het verbeteren van het zelfbeeld. Ook geven zij tips en trainingen, zodat sollicitatiegesprekken succesvoller zullen verlopen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die zij kunnen bieden? Zoek jij hulp bij re integratie tweede spoor, als werkgever of als werknemer? Neem dan zeker eens contact op via pdcatraining.nl om meer informatie over hun diensten in te winnen! Lees meer…